fbpx

Heeft u besloten uw woning te verkopen? Zet alle kansen aan uw kant om zo snel mogelijk en tegen de juiste prijs te verkopen. Hier zijn 5 tips die u zullen helpen uw huis binnen een respectabele termijn te verkopen en vooral uw verkoop tot een succes te maken.

1. Laat potentiële kopers zichzelf projecteren

De eerste indruk is de belangrijkste, vooral bij de aankoop van een woning. Potentiële kopers moeten zichzelf kunnen projecteren. Daarom adviseren wij u de rommel in de kamers op te ruimen om de ruimte optimaal te benutten.

Hoe moet ik opruimen? 

  • Verwijder zijmeubelen die een kamer soms kunnen overweldigen
  • Verander de oriëntatie van de bank als die aan de andere kant van de kamer staat.
  • De wasruimte of het kantoor opruimen, dat zijn vaak kamers waar spullen worden bewaard.

Maar zet niet alles in de garage of op zolder, dat zijn vaak voordelen en moet toonbaar zijn.

Als uw huis een grote renovatie nodig heeft, aarzel dan niet om een architect in te schakelen die plannen kan opstellen en presenteren.

2. Breng het licht en de natuur binnen

Een heldere en natuurgerichte woning zal meer bezoekers aantrekken. Open je gordijnen en jaloezieën wijd en laat de zon binnen schijnen.

Als u geen buiten heeft, des te meer reden om het lichte aspect binnen in het pand te benadrukken.

Aan de andere kant, als je een mooie tuin hebt, maak dan je vensterbanken leeg om het uitzicht vrij te maken.

3. Investeren in kleine reparaties

Een kapotte deurknop, een kraan die vervangen moet worden, een spot die vervangen moet worden… Al deze kleine reparaties kunnen een signaal van verwaarlozing afgeven aan potentiële kopers. Ga rond in het huis en repareer wat gemakkelijk te repareren is om bezoekers niet te ontmoedigen.

En voor kamers die in de tijd zijn blijven steken, geven een likje verf en wat moderner meubilair ze een nieuw leven om te helpen verkopen.

Als er uitgebreider werk nodig is, verberg dat dan niet en wees transparant. Later kan dit tegen je gebruikt worden, en zelfs beschouwd worden als een verborgen gebrek. U kunt ook offertes aanvragen bij professionals om potentiële kopers te helpen hun budget te plannen.

4. Het buitenleven tot leven brengen

Uw buitenkant is een echte aanwinst voor uw eigendom. Als uw tuin geen onderhoud heeft, ga er dan mee aan de slag en breng hem weer tot leven, want het kan de waarde van uw woning verhogen en waarom niet een liefdesrelatie met bezoekers opwekken.

Aan de andere kant, als het te vol staat met meubels of tuindecoraties, sorteer het dan. Nogmaals, potentiële kopers moeten zich kunnen projecteren in hun nieuwe leven.

5. De troeven van uw eigendom promoten

Als bezoekers verliefd worden op uw woning, kan dat zijn op een bepaalde eigenschap of kenmerk. Dus benadruk ze en praat erover tijdens bezoeken: originele houten vloeren, hoge plafonds, 2 of meer badkamers, enz.

Maar aarzel niet om over de omgeving te praten: nabijheid van een school, bushalte, bakker, enz.

Een succesvolle vastgoedverkoop begint met een correcte taxatie

De prijs van een woning is niet gemakkelijk te bepalen en hangt af van verschillende factoren (ligging, energiecertificaat, oppervlakte, enz.). Een goede prijsopgave is cruciaal voor een succesvolle verkoop. Als u de prijs van uw huis overschat, kan de verkoop lang duren. Het doel is natuurlijk niet om uw huis voor de laagste prijs te verkopen.

Daarom is het vaak aan te raden een beroep te doen op een vastgoeddeskundige die uw huis zo nauwkeurig mogelijk kan schatten en u zo kan helpen om uw woning met succes te verkopen.